Du er her:Hjem/Jagtforening, Nyheder/Bukkejagt 2020 første buk

Bukkejagt 2020 første buk

Mødte op kl 0500 ved den første tårn på brandbæltet, nød at høre fuglene var i gang med deres morgen sang. Udover et par harer i hver sin ende af skoven,  skete der ikke meget. Kl. 0645 mens jeg fik min morgen kaffe, og en ostemad, sprang et dyr over bæltet helt oppe ved den nye fodermark. Jegnåede ikke at se om det var buk eller rå. Igen et par timer, hvor det var stille, udover de 2 harer, der dukkede op en gang i mellem. Kl. 0845 ringede telefonen (som selvfølgelig var på lydløs) der var lidt udfordringer på jobbet, som vi så fik løst over telefonen.  Fam… om ikke bukken kom frem, 3 minutter efter jeg havde lagt røret på, 10 meter ved siden af tårnet.  I første omgang gik han lige under tårnet, gav et lille spring ud midt på bæltet, og begyndte at æde græs.  Samme tid kunne jeg ikke bevæge mig ret meget ad gangen, så det tog lidt tid at få vendt mig rundt, og da var han kommet ud på 30 meter med bagenden til. Nu kunne jeg så få riflen op, og være klar til at han vender siden til, og det gjorde han så. BANG, og han tegner fint for at være ramt, giver et hop, og løber ind i skoven. Jeg tager mig god tid til at pakke mine sager ned, inden jeg går mod skudstedet. Der funder jeg lunge schweis, og hvor kuglen er gået i jorden bagved. Umiddelbart kan jeg ikke se bukken, men jeg prøver at gå ind i skoven, 5 meter ved siden af, hvor jeg tror han ligger, for ikke at ødelægge for en evt. schweishund, og der ligger bukken, lige bag et træ, 8 meter inde i skoven, sten død. Jeg kunne se efter jeg havde brækket han, lunger og hjerte var ramt.

Så alt i alt, en dejlig morgen i Tvis

Hilsen

Hans Bo Petersen

By |2020-05-26T21:29:46+02:0024 maj 2020|

Del med dem du kender!

Go to Top