Karate

Velkommen til Tvis Karate Klub Shotokan (TKKS)

I klubben træner vi traditionel Shotokan karate som er baseret på 3 fokusområder, Kihon som er basis tekniktræning, Kata som er en sammensat serie mod usynlige modstandere, Kumite som er kamp delen.

Derudover trænes der selvforsvar således at man lærer at forsvare sig selv.

Der trænes med udgangspunkt ud fra den enkeltes fysiske formåen/kunnen, og alle kan være med.

Karate
Som navnet antyder træner vi den traditionelle japanske stilart Shotokan (dette vil vi lære medlemmerne mere om igennem træningen). Vi træner traditionel karate og kommer også omkring selvforsvar med udgangspunkt i karateteknikker. Shotokan Karate er ikke en kampsport med fuld kontakt. Vi lærer at markere på vores modstandere, og at kontrollere vores teknikker. Inden for karate arbejder vi også meget med respekt og disciplin, men dette kommer vi meget mere ind på under træningen.

Træning
Når man starter med karate kan man forvente en alsidig fysisk fritidsbeskæftigelse (men ikke nødvendigvis fysisk hård, selvom det måske kan føles sådan i starten). Det tekniske og fysiske niveau øges langsomt i takt med at kroppen og ikke mindst hovedet får fat i grundteknikkerne, og koordineringen af arme og ben falder mere naturligt. Grundteknikkerne består af forskellige stillinger, parader, stød og spark. Når grundteknikkerne er på plads arbejder man videre med forskellige kombinationer af teknikkerne, med og uden modstander.

Hvad skal jeg medbringe?
De første par gang er det fint med et par joggingbukser og en T-shirts. Når du så har besluttet dig for om karate er noget for dig, skal du have købt en Gi.  (Kontakt Gitte B.Pedersen som bestiller ved Budoxperten )
Husk også at få klippet neglene og have rene fødder inden du kommer til træning. Det er rarest for alle at vi er rene, da der en del fysisk kontakt med hinanden.

Hvad koster det?
Det koster 750,- pr halvår i kontingentet som opkræves i februar og september . Der trænes 48 uger om året. Der er tandskade og ulykkeforsikring med i de 750,- som dækker ved træning og stævner.

Hold information

Mandage i Kultursalen:

Kl. 16.30 – 17.30  for Børne- og nybegynderhold

Kl. 17.30 – 19.00 for Ungdomshold/ brune bælter

Torsdage i Kultursalen:

Kl. 17.30 – 18.30 for Børne- og nybegynderhold

Kl. 18.30 – 20.00 for Ungdomshold/ brune bælter

Der er træningsfri i ugerne 7, 29, 30, 31, 42 samt ugen mellem jul og nytår.

Tilmelding foregår ved, at man møder op og prøver træningen i 2-3 uger, inden man laver en egentlig indmelding i klubben.
Find kontaktoplysninger her

Galleri